آشپزي مناسب چطور به كمك سلامت ما مي آيد
در اين پست به نقش آشپزي و تاثير آن بر سلامت و زيبايي پوست و مو و روان مي پردازيم . نقش تغذيه در سلامتي و رشد بدن، اهميت وجود برخي مواد مغذي براي بدن است. ويتامين ها، مواد معدني و پروتئينها، آن اندازه ضروري است كه در تغذيه و سلامت سلولهاي مغز دخالت دارند. بر اين اساس مي توان با استفاده از تغذيه مناسب، از بروز برخي نارساييهاي عصبي و رواني انسان، پيشگيري كرد.
در پايان روز كاري پراسترس به چيزي براي خالي كردن ذهنمان نياز داريم و به ويژه آشپزي ايراني به ما كمك مي كند از تنش و استرس رها شويم. وقتي آشپزي مي كنيم، كاري فيزيكي انجام مي دهيم و از روال معمول روزانه خود خارج مي شويم و خستگي ذهني مان را برطرف مي كنيم.
آشپزي به تمام توجه ما نياز دارد؛ وقتي كره يا شكر را وزن مي كنيم يا تخم مرغ ها را مي زنيم، آرام تر مي شويم. آشپزي اثري مانند مراقبه دارد، زيرا بايد سرعت خود را كم كنيم و متمركز شويم. در پايان كه نتيجه كار را مي بينيم هم احساس آرامش بيشتري مي كنيم.
هنگام آشپزي بايد تمركز داشته باشيد و فرايند آشپزي را كنترل كنيد و اين تمركز موجب دورنگهداشتن ذهن از افكار منفي و نامطلوب ميشود. آشپزي كمي شبيه مراقبه است و براي درمان بعضي از بيماريهاي رواني مفيد است. شما با وبگردي و سر زدن به مجله آنلاين مي توانيد اطلاعات و اگاهي بيشتري پيدا كنيد. چون در مجلات اينترنتي آنلاين مطالب فراواني براي آگاهي به صورت روز منتشر مي شود.
البته بعضي از اختلالات خلقي مانند افسردگي انرژي و اشتهاي فرد را كاهش ميدهند و تشويقكردن او به آشپزي دشوارتر ميشود. با اين حال مطالعات نشان دادهاند كه آشپزي موجب بهبود سلامت روان بسياري از افراد ميشود. اين تا?ثير آشپزي وقتي براي ديگران غذا ميپزيد، افزايش چشمگيري مييابد.
در مطالعات مشخص شده است كه رژيمهاي غذايي سرشار از مواد مغذي (شامل مقادير زيادي از سبزيجات برگسبز تيره، حبوبات، ماهيهاي چرب و توتها) درمان اختلالات خلقي را راحتتر ميكنند. البته واكنش همه به غذا يكسان نيست. عدمتحمل بعضي از غذاها و ميكروبيومهاي روده بر واكنشها و در نتيجه خلقوخوي ما تأثير ميگذارند.
از آشپزي خودتان لذت ببريد
فرآيند پخت و پز و پخت نه تنها خلق و خو را بهبود مي بخشد، احساس رضايت حاصل از ديدن محصول نهايي به طور طبيعي باعث افزايش شادي مي شود.
شما چيزي ملموس ايجاد كردهايد كه ميتوان از آن لذت برد و به اشتراك گذاشت.
اين به شما احساس موفقيت خاصي ميدهد.
اينكه توانستيد محصولي را خودتان توليد كنيد.
آني گورتون، روانشناس، ميگويد كه نتيجه آشپزي چيزي فراتر از احساس موفقيت است.
آشپزي ميتواند نياز عاطفي به هدف و معناي زندگي را براي ما برآورده كند.
آشپزي كاري است كه به تركيبي از چندين مهارت نياز دارد.
درك، برنامه ريزي، توجه به جزئيات، استفاده از حافظه و تخيل، مهارت، خلاقيت و سبك.
بله سبك هم در اين موضوع دخيل است.
شايد بتوان گفت كه آشپزي مانند اثر انگشت شما منحصر به فرد است.
به اين خاطر كه هر آشپزي سبك خود را در كار خود و آشپزخانه خود دارد.
شما هيچ وقت نميتوانيد دو پيتزا از يك نوع كه توسط دو آشپز متفاوت درست شده اند را با طعم يكسان داشته باشيد.
اين علاوه بر خلاقيت آن ها به خاطر سبك آن ها در تهيه پيتزا است.
در برنامه هاي فراواني در سراسر جهان به افراد دچار اختلالات خلقي و ساير مشكلات كمك مي كنند كه به عنوان بخشي از درمانشان آشپزي كنند؛ اين روش آشپزي درماني (therapeutic cooking) ناميده مي شود. دانشمندان ثابت كرده اند كه آشپزي درماني اثرات مثبتي بر اجتماعي شدن، عزت نفس، كيفيت زندگي و احساسات دارد.
بيشتر بخوانيد : دكوراسيون داخلي
آشپزي به افراد كمك مي كند روي يك كار تمركز كنند و اين مي تواند به آنها احساس قدرت و كنترلي را بدهد كه ممكن است خارج از آشپزخانه و در زندگي روزمره شان از آن برخوردار نباشند.
دستورهاي آشپزي آسان موجب اضطراب نميشوند و تمركز را بالا ميبرند. طبق مطالعهاي در سال ????، خلاقيت و شادي را نيز افزايش ميدهند. در اين مطالعه كه رفتار و اقدامات ??? نفر از نزديك بررسي شد، پژوهشگران مشاهده كردند وقتي اين افراد كارهاي كوچك معنيدار و آرامشبخشي مانند آشپزي را انجام ميدهند، شادتر هستند.
دانشمندان تصور ميكنند كه خلاقيت آشپزي موجب ميشود افراد احساس كنند اعتمادبهنفس و توانمندي بيشتري دارند و اين با نتايج پژوهشهاي فراوان انجامشده درباره تا?ثير خلاقيت بر احساس شادي مطابقت دارد.
جنبه ديگر آشپزي كه براي سلامت روان مفيد است، آشپزي كردن براي ديگران است. پژوهش نشان داده است كه در بسياري از فرهنگ ها آشپزي نوع دوستانه (Altruistic cooking) راهي براي ايجاد پيوند با ديگران است؛ شما آشپزي مي كنيد تا نشان دهيد به ديگران اهميت مي دهيد. جشن بگيريد و ديگران را خوشحال كنيد يا صرفا شكمشان را سير كنيد.
واورزونك مي گويد: آشپزي مي تواند دري براي ارتباط و پيوند باشد. هيچ ترديدي وجود ندارد كه غذا افراد را كنار هم جمع مي كند. براي كسي كه در برقراري روابط اجتماعي مشكل دارد، به اشتراك گذاشتن غذاي خانگي با ديگران مي تواند تا?ثير زيادي داشته باشد. بازخورد مثبت و صرفا ديدن اينكه ديگران از غذاي شما لذت مي برند، تشكر مي كنند و براي آنچه پخته ايد ارزش قائل هستند، تا?ثير قدرتمندي بر بازسازي تصور شما از ارزش و اهميت خود دارد.
https://faheemkhatri.blogspot.com/2023/01/blog-post_28.html
https://sites.google.com/view/dkfsdjfs-hsdf-sif-hsuf-s/home
https://faheemkhatri4.weebly.com/home/3820107
https://www.liveinternet.ru/users/faheemkhatri4/post497810097 /